Symposium Stichting 3E en Dutch Power – Groot succes

Het symposium Energie in Techniekonderwijs op 4 november in Arnhem georganiseerd door Stichting 3E en Dutch Power was een groot succes.

In het Powerlab op het Industriepark Kleefsewaard gingen 32 bedrijven en 12 hogescholen met elkaar in gesprek over hoe ze door samenwerking de instroom, zijinstroom en uitstroom van hbo’ers Elektrotechniek kunnen vergroten. Om dit doel te bereiken werden er veel ideeën uitgewisseld en concrete matches gemaakt tussen bedrijven en hogescholen.

“We zijn hier vanuit het besef dat we met zijn allen een probleem hebben. Als gevolg van de energietransitie staat er veel te gebeuren. Daar hebben we elektrotechnici voor nodig en die zijn er niet. Dat gaan we samen oplossen.” Met die woorden opende dagvoorzitter Sjef Cobben het symposium Energie in Techniekonderwijs.

Dat bedrijven en de hogescholen het probleem onderkennen, blijkt wel uit het feit dat het symposium ruim overschreven is.

Voor een uitgebreide terugblik, een verslag, de presentaties, de foto’s en video impressies, klik hier:

https://www.dutchpower.net/energie-in-techniekonderwijs

Meer nieuwsberichten

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.

Finales en prijsuitreiking BSc competitie

Op vrijdag 25 maart verzamelden ruim vijtig personen zich in de lounge van het Goffert stadion te Nijmegen voor de finale en de prijsuitreiking van de competitie van de beste BSc afstudeer projecten op het gebied van de energietechniek voor studenten van hogescholen en technische universiteiten.

Symposium Energie in Techniekonderwijs

Hoe vergroten we de instroom van studenten en het aantal afgestudeerden bij het hbo elektrotechniek en energietechniek? Kom op donderdagmiddag 4 november naar het symposium ‘Energie in techniekonderwijs’.