Symposium Stichting 3E en Dutch Power – Groot succes

Het symposium Energie in Techniekonderwijs op 4 november in Arnhem georganiseerd door Stichting 3E en Dutch Power was een groot succes.

In het Powerlab op het Industriepark Kleefsewaard gingen 32 bedrijven en 12 hogescholen met elkaar in gesprek over hoe ze door samenwerking de instroom, zijinstroom en uitstroom van hbo’ers Elektrotechniek kunnen vergroten. Om dit doel te bereiken werden er veel ideeën uitgewisseld en concrete matches gemaakt tussen bedrijven en hogescholen.

“We zijn hier vanuit het besef dat we met zijn allen een probleem hebben. Als gevolg van de energietransitie staat er veel te gebeuren. Daar hebben we elektrotechnici voor nodig en die zijn er niet. Dat gaan we samen oplossen.” Met die woorden opende dagvoorzitter Sjef Cobben het symposium Energie in Techniekonderwijs.

Dat bedrijven en de hogescholen het probleem onderkennen, blijkt wel uit het feit dat het symposium ruim overschreven is.

Voor een uitgebreide terugblik, een verslag, de presentaties, de foto’s en video impressies, klik hier:

https://www.dutchpower.net/energie-in-techniekonderwijs

Meer nieuwsberichten

Finales 3E-Royal SMIT BSc prijzen 2022

Op vrijdag 24 maart 2023 worden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2022 gehouden met aansluitend de uitreiking van de eerste-, tweede- en derde prijzen.

Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs beschikbaar gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober van 2022 naar Greifswald gereisd en heb daar een maand gewerkt aan het Leibniz institute for plasma science and technology.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.