Symposium Energie in Techniekonderwijs

Energie in techniekonderwijs
’n duurzame impuls voor human capital

Hoe vergroten we de instroom van studenten en het aantal afgestudeerden bij het hbo elektrotechniek en energietechniek? Een belangrijke vraag, want de behoefte van het bedrijfsleven aan afgestudeerde elektrotechnici op hbo-niveau, overstijgt ruimschoots het aantal afgestudeerden. Om het tij te keren, brengen we op donderdagmiddag 4 november tijdens het symposium ‘Energie in techniekonderwijs’, bedrijven en hbo’s dichter bij elkaar. Komt u ook?

Structurele samenwerking
Samen met Dutch Power is Stichting 3E een project gestart waardoor bedrijven door structurele samenwerking met hbo’s, meer afgestudeerde studenten energietechniek krijgen. Personeel dat al tijdens de studie is opgeleid voor de vraagstukken in hun bedrijf of sector. Tijdens het symposium vertellen we u meer over dit project en schetsen we – onder meer aan de hand van interessante pilotprojecten bij de HAN en Avans – verschillende mogelijkheden voor samenwerking. Daarnaast zorgen we voor de eerste contacten en initiatieven om bijvoorbeeld te komen tot onderwijsprojecten, PR voor de studie elektrotechniek, en werkplekken voor zij-instromers. Waar gaat uw interesse naar uit?

Bekijk hier het programma en sprekers.

Mis het niet
Herkent u de geschetste problematiek? Kom dan op 4 november naar Arnhem en ga de dialoog aan met hr-managers van bedrijven, diverse betrokkenen van hbo-opleidingen, en organisaties als Dutch Power, 3E en SEECE. Lever een bijdrage aan de oplossing door ideeën en ervaringen te delen, en ga naar huis met concrete afspraken voor het vervolg.

We sluiten de middag af met een rondleiding bij ConnectR op het prijswinnende Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.

Live event
Het symposium ‘Energie in techniekonderwijs’ is een live event.
Wanneer: donderdag 4 november
Tijstip: van 14.00 uur tot 17.30 uur, met aansluitend een hapje en drankje
Waar: Industriepark Kleefse Waard, Industrial Studios (ConnectR)

Meld u aan en denk, praat en werk mee aan ’n duurzame impuls voor human capital.

Dit symposium is een initiatief van Stichting 3E, Dutch Power en een vertegenwoordiging vanuit het hbo.

 

Klik hier om uw aanmelding door te geven
of klik hier om u direct af te melden

Meer nieuwsberichten

Finales 3E-Royal SMIT BSc prijzen 2022

Op vrijdag 24 maart 2023 worden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2022 gehouden met aansluitend de uitreiking van de eerste-, tweede- en derde prijzen.

Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs beschikbaar gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober van 2022 naar Greifswald gereisd en heb daar een maand gewerkt aan het Leibniz institute for plasma science and technology.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.