Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs die beschikbaar is gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober 2022 naar Greifswald gereisd. In Greifswald heb ik een maand gewerkt aan het Leibniz Institute for Plasma Science and Technology, daar heb ik geassisteerd in hun werk aan ontladingen tussen diëlectrische barrières. In het bijzonder hebben we gefocust op de invloed die twee gelijktijdige ontladingen met een varieerbare scheiding op elkaar uitoefenen.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)