Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs die beschikbaar is gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober 2022 naar Greifswald gereisd. In Greifswald heb ik een maand gewerkt aan het Leibniz Institute for Plasma Science and Technology, daar heb ik geassisteerd in hun werk aan ontladingen tussen diëlectrische barrières. In het bijzonder hebben we gefocust op de invloed die twee gelijktijdige ontladingen met een varieerbare scheiding op elkaar uitoefenen.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)

Meer nieuwsberichten

Finales en prijsuitreiking BSc competitie 2022

Op vrijdag 24 maart verzamelden circa zestig personen zich in de Lounge van het Goffert Stadion te Nijmegen voor de finale en de prijsuitreiking van de competitie van de beste BSc-eindverslagen op het gebied van de energietechniek voor studenten van hogescholen en technische universiteiten.

Finales 3E-Royal SMIT BSc prijzen 2022

Op vrijdag 24 maart 2023 worden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2022 gehouden met aansluitend de uitreiking van de eerste-, tweede- en derde prijzen.

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.