Finales en prijsuitreiking BSc competitie

Op vrijdag 25 maart verzamelden ruim vijtig personen zich in de Lounge van het Goffert Stadion te Nijmegen voor de finale en de prijsuitreiking van de competitie van de beste BSc-eindverslagen op het gebied van de energietechniek voor studenten van hogescholen en technische universiteiten. De organisatoren, Stichting 3E en Royal Smit Transformers (dat het prijzengeld ter beschikking stelt) waren blij dat de finale weer “life” kon plaatsvinden in plaats van “digitaal” zoals de laatste twee jaren ten gevolge van corona. Na een presentatie van Erik de Groot, hoofd engineering, over Royal Smit Transformers, waarin hij aangaf wat voor interessante kansen er voor elektrotechnici en werktuigbouwers zijn bij Royal Smit, werd gestart met de finale. In beide categorieën (hogescholen en universiteiten) kregen de genomineerden voor de eerste en tweede prijs de gelegenheid om in een korte pitch van tien minuten hun BSc-project te presenteren.

Tijdens een korte pauze trok de jury zich terug om te bepalen wie in beide categorieën de eerste prijs gewonnen had. De voorzitter van de jury, Clemens Peters, gaf na de pauze elke prijswinnaar een korte terugkoppeling op zijn of haar BSc-project, waarna Roland Vrenken, directeur van Royal Smit Transformers, de prijzen uitreikte.

De namen van de prijswinnaars staan elders op de website vermeld.

Meer nieuwsberichten

Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs beschikbaar gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober van 2022 naar Greifswald gereisd en heb daar een maand gewerkt aan het Leibniz institute for plasma science and technology.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.

Symposium Stichting 3E en Dutch Power – Groot succes

Het symposium Energie in Techniekonderwijs op 4 november in Arnhem georganiseerd door Stichting 3E en Dutch Power was een groot succes.