Finales en prijsuitreiking BSc competitie 2022

Op vrijdag 24 maart verzamelden circa zestig personen zich in de Lounge van het Goffert Stadion te Nijmegen voor de finale en de prijsuitreiking van de competitie van de beste BSc-eindverslagen op het gebied van de energietechniek voor studenten van hogescholen en technische universiteiten. Deze competitie wordt georganiseerd door Stichting 3 E en Royal Smit Transformers (dat het prijzengeld ter beschikking stelt).
Na een presentatie van Erik de Groot, hoofd engineering, over Royal Smit Transformers, waarin hij aangaf wat voor interessante kansen er voor elektrotechnici en werktuigbouwers zijn bij Royal Smit, werd gestart met de finale. In beide categorieën (hogescholen en universiteiten) kregen de genomineerden voor de eerste en tweede prijs de gelegenheid om in een korte pitch van tien minuten hun BSc-project te presenteren. Na hun korte voordracht kreeg elk nog een vraag te beantwoorden vanuit de jury. Het was dit jaar weer opvallend hoezeer de onderwerpen van de BSc-projecten aansluiten bij de huidige problematiek van de energietransitie, zoals de beperkte ruimte op het elektriciteitsnet.
Tijdens een korte pauze trok de jury zich terug om te bepalen wie in beide categorieën de eerste prijs gewonnen had. De voorzitter van de jury, Clemens Peters, gaf na de pauze elke prijswinnaar een korte terugkoppeling op zijn of haar BSc-project, waarna Roland Vrenken, directeur van Royal Smit Transformers, de prijzen uitreikte.
De namen van de prijswinnaars staan elders op de website vermeld.

Meer nieuwsberichten

Finales 3E-Royal SMIT BSc prijzen 2022

Op vrijdag 24 maart 2023 worden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2022 gehouden met aansluitend de uitreiking van de eerste-, tweede- en derde prijzen.

Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs beschikbaar gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober van 2022 naar Greifswald gereisd en heb daar een maand gewerkt aan het Leibniz institute for plasma science and technology.

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.