Finales en prijsuitreiking 3E-Royal SMIT BSc competitie 2020

Op 26 maart 2021 vonden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2020 plaats gevolgd door de uitreiking van de prijzen.

Vanwege de restricties rond corona was het evenement dit jaar door Stichting 3 E georganiseerd middels live streaming vanuit een studio, welke gevolgd werd door familie en vrienden van de genomineerden, vertegenwoordigers van de technische universiteiten en hogescholen en andere belangstellenden.

De vier finalisten (twee in de categorie Hogescholen en twee in de categorie Universiteiten) gaven ieder een presentatie over hun afstudeerproject.
Vervolgens trok de jury zich terug om te beslissen over de toekenning van de eerste en tweede prijzen, waarna  de uitslag van de finale bekendgemaakt werd.

De  prijswinnaars kregen ieder een persoonlijk woord van waardering van de jury voor hun studieprestatie bij monde van juryvoorzitter Guus Pemen en ontvingen een fraai ingelijste oorkonde uit handen van Royal SMIT CEO Roland Vrenken.

Meer nieuwsberichten

Finales 3E-Royal SMIT BSc prijzen 2022

Op vrijdag 24 maart 2023 worden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2022 gehouden met aansluitend de uitreiking van de eerste-, tweede- en derde prijzen.

Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs beschikbaar gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober van 2022 naar Greifswald gereisd en heb daar een maand gewerkt aan het Leibniz institute for plasma science and technology.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.