Op 26 maart 2021 vonden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2020 plaats gevolgd door de uitreiking van de prijzen.

Vanwege de restricties rond corona was het evenement dit jaar door Stichting 3 E georganiseerd middels live streaming vanuit een studio, welke gevolgd werd door familie en vrienden van de genomineerden, vertegenwoordigers van de technische universiteiten en hogescholen en andere belangstellenden.

De vier finalisten (twee in de categorie Hogescholen en twee in de categorie Universiteiten) gaven ieder een presentatie over hun afstudeerproject.
Vervolgens trok de jury zich terug om te beslissen over de toekenning van de eerste en tweede prijzen, waarna  de uitslag van de finale bekendgemaakt werd.

De  prijswinnaars kregen ieder een persoonlijk woord van waardering van de jury voor hun studieprestatie bij monde van juryvoorzitter Guus Pemen en ontvingen een fraai ingelijste oorkonde uit handen van Royal SMIT CEO Roland Vrenken.