50 jaar Studieverzameling

Op 28 november 2019 bestond de Studieverzameling van de faculteit Elektrotechniek Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Delft 50 jaar.

In 1969 is door prof.dr.ir. R.M.M. Oberman een begin gemaakt met een verzameling elektrische apparaten, destijds bijeengebracht voor een tentoonstelling bij de opening van het nieuwe elektro gebouw aan de Mekelweg. Deze verzameling is door de jaren heen uitgegroeid tot de huidige Studieverzameling gehuisvest in de kelder van de laagbouw. Ter ere van dit heugekijke feit ontving Maarten Oberman, zoon van professor Oberman, het eerste exemplaar van het jubileum magazine 50 jaar Studieverzameling uit handen van prof.dr. John Schmitz, decaan van de faculteit EWI van de Technische Universiteit Delft. De uitgave ven dit magazine is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting 3E.

Meer nieuwsberichten

Finales en prijsuitreiking BSc competitie

Op vrijdag 25 maart verzamelden ruim vijtig personen zich in de lounge van het Goffert stadion te Nijmegen voor de finale en de prijsuitreiking van de competitie van de beste BSc afstudeer projecten op het gebied van de energietechniek voor studenten van hogescholen en technische universiteiten.

Symposium Stichting 3E en Dutch Power – Groot succes

Het symposium Energie in Techniekonderwijs op 4 november in Arnhem georganiseerd door Stichting 3E en Dutch Power was een groot succes.

Symposium Energie in Techniekonderwijs

Hoe vergroten we de instroom van studenten en het aantal afgestudeerden bij het hbo elektrotechniek en energietechniek? Kom op donderdagmiddag 4 november naar het symposium ‘Energie in techniekonderwijs’.