50 jaar Studieverzameling

Op 28 november 2019 bestond de Studieverzameling van de faculteit Elektrotechniek Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Delft 50 jaar.

In 1969 is door prof.dr.ir. R.M.M. Oberman een begin gemaakt met een verzameling elektrische apparaten, destijds bijeengebracht voor een tentoonstelling bij de opening van het nieuwe elektro gebouw aan de Mekelweg. Deze verzameling is door de jaren heen uitgegroeid tot de huidige Studieverzameling gehuisvest in de kelder van de laagbouw. Ter ere van dit heugekijke feit ontving Maarten Oberman, zoon van professor Oberman, het eerste exemplaar van het jubileum magazine 50 jaar Studieverzameling uit handen van prof.dr. John Schmitz, decaan van de faculteit EWI van de Technische Universiteit Delft. De uitgave ven dit magazine is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting 3E.

Meer nieuwsberichten

Finales 3E-Royal SMIT BSc prijzen 2022

Op vrijdag 24 maart 2023 worden de finales van de 3E–Royal SMIT BSc competitie 2022 gehouden met aansluitend de uitreiking van de eerste-, tweede- en derde prijzen.

Onderzoek aan Leibniz Institute

Met de beurs beschikbaar gesteld door Stichting 3E ben ik in oktober van 2022 naar Greifswald gereisd en heb daar een maand gewerkt aan het Leibniz institute for plasma science and technology.

Persoonlijk had ik de gelegenheid om ervaring op te doen met optische diagnostiek waarmee mijn ervaring tot nu toe zeer beperkt was, naast de diagnostiek had ik ook de gelegenheid om voor het eerst ervaring op te doen met vacuümkamers. Bovendien had ik de gelegenheid om waardevolle werkmethodes en algemene technieken te leren, aangezien dit mijn eerste gelegenheid was om buiten Nederland te werken en de eerste keer dat ik werkte aan een natuurkundig instituut.

Chiel Ton (TUe)

Erevoorzitter Theo Ykema overleden

Op 15 september ontving het bestuur van Stichting 3E het verdrietige bericht dat Theo Ykema op 83-jarige leeftijd is overleden.